15. tammikuuta 2017

Pinaattiletut


Tämä gluteenittomien pinaattilettujen ohje löytyi vanhan työkaverini ylläpitämästä ruokapainotteisesta Facebookryhmästä ja sen jälkeen näitä lettuja on syöty monet kerrat - pikkulettuina, isoina lettuina, täytettyinä, ilman täytettä... Meillä syöjiä on kaksi aikuista ja vajaa 2-vuotias lapsi ja joudun tekemään ohjeen tuplana, mikäli syödään letut ilman täytteitä, koska ne menevät hujauksessa. Muutama hassu lettu jää aina aamu- tai välipalaksi. Tein ohjeen jälleen tuplana ja laskin, että pikkulettuja tuli 76 kappaletta.

Ohje:

2 munaa
150g (hienonnettua) pakastepinaattia sulana
2,5 dl Semperin Fin Mixiä
(tai sama määrä vehnäjauhoja)
5 dl maitoa
(suolaa)

Vispaa munien rakenne rikki, lisää hienonnettu sulatettu pakastepinaatti.
(Mikäli käytät hienontamatonta pinaattia, lisää se vasta loppupuolella, ilman vispilää. Muutoin pinaatinlehdet jäävät helposti vispilään kiinni. Tuorepinaattia käytettäessä pehmennetään pinaatit ensin pannulla voinokareen kanssa ja lisätään lopuksi taikinan joukkoon.)
Vispaa parissa erässä jauhot mukaan, tämän jälkeen sekoita mukaan erissä maito.


Paista voissa pannulla, molemmin puolin.

Nauti esim. voin ja puolukkahillon kera.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, ne piristävät kummasti.
- Isabel