2. kesäkuuta 2015

Porkkanapiirakka


Aina tässä käy näin... Ensin tekee mieli jotain (tässä tapauksessa persikka-rahkapiirakkaa), sitten jotenkin alan miettiä myös muita vaihtoehtoja (kuten mustikkapiirakkaa) ja lopulta kymmenen mutkan kautta päädyn tekemään jotain aivan muuta (porkkanapiirakkaa). Kaiken kukkuraksi totesin, että en enää välitä niiiiiiin hirveästi näin makeista herkuista ja että tätä tuli tehtyä ihan liikaa omiin tarpeisiin.

Tämä porkkanapiirakkaresepti on Annelin Kermaruusu -blogista. Vehnäjauhot vaihdoin gluteenittomiin ja kuorrutus on aavistuksen erilainen.

Pohja:
5 kananmunaa
5 dl sokeria
2 tl soodaa
3 tl leivinjauhetta
5 tl kanelia
3 tl vanilliinisokeria (käytin vaniljasokeria!)
7,5 dl vehnäjauhoja (käytin Semperin Fin Mix-jauhoseosta)
2,5 dl voisulaa tai öljyä (käytin voita)
7 dl porkkanaraastetta

Kuorrutus:
100 g voita (käytin n. 110g)
200 g sulatejuustoa
400 g tomusokeria (käytin 500 g)
5 tl vanilliinisokeria (käytin vaniljasokeria!)
(lisäsin 1 appelsiinin mehun)
pähkinä-/ mantelirouhetta

Kuori ja raasta porkkanat hienolla terällä. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuvat aineet keskenään ja lisää vaahtoon. Lisää lopuksi rasva ja porkkanaraaste. Kaada leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 200 asteessa n. 20 min. (paistoin lähemmäs 30 min.)

Sekoita täytteen aineet keskenään sähkövatkaimella ja levitä jäähtyneen pohjan päälle. Ripottele pinnalle pähkinä-/ mantelirouhe.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, ne piristävät kummasti.
- Isabel