14. heinäkuuta 2014

Bataattirieskat



Eliminaatiodieetin alkuaikoina teki mieli kovasti jotain leivän tyyppistä. Kaikissa gluteenittomissa leivissä kuitenkin vaikutti olevan jotain kiellettyjä aineita ja lopulta bongasin Pörden Keittiössä -blogista Perunaiset tattaririeskat -ohjeen. Maidottomien ja gluteenittomien kananuggettien kaveriksi olin edellispäivänä tehnyt bataattimussia, jonka sitten käytin näihin rieskoihin.

Kunhan teet bataattimuussin esim. veteen tai riisi- tai soijamaitoon, saat rieskoista sekä hiivattomia, gluteenittomia että maidottomia. Bataatti myös sisältää vähemmän tärkkelystä kuin peruna, joten se soveltui omaan dieettiini paremmin.



4 dl bataattimuussia
(tee muussi veteen, riisi- tai soijamaitoon, niin saat rieskoista maidottomia!)
1 kananmuna
2 dl tattarijauhoja 
(käytin 3 dl, sillä muussini oli hieman löysää)
(suolaa)

Sekoita kaikki aineet sekaisin ja lisää tarvittaessa suolaa.
Nostele ruokalusikalla massaa leivinpaperilla vuoratulle pellille.
Taputtele jauhoitetuin käsin massa tasaisiksi rieskoiksi.
Pistele haarukalla rieskojen pinnat ja paista 175'C n. 10-15 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, ne piristävät kummasti.
- Isabel