10. toukokuuta 2014

Lihamureke munilla ja pekonikääreellä


500 g naudan jauhelihaa
1/2 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 prk (200 g) kermaviiliä (käytin laktoositonta)
suolaa rouhittuna
mustapippuria rouhittuna
korppujauhoja (käytin gluteenittomia)
3 kananmunaa
170 g pekonisiivuja

Anna jauhelihan seistä huoneenlämmössä puolisen tuntia.

Keitä kananmunat kiehuvassa vedessä kypsiksi, n. 10 min. Laita varuiksi kattilaan hieman suolaa siltä varalta, että kananmunan kuori menee rikki. Suola estää kuoren alla olevan munan pursuamisen ulos kuoren sisästä. Jäähdytä munat kylmässä vedessä ja kuori jäähtyneet munat.

Kuori sipulit ja silppua ne pieneksi silpuksi. Laita kulhoon jauheliha, sipulit, kermaviili, rouhi reippaasti pippuria ja suolaa ja lisää korppujauhoja reippaasti. Sekoita tasaiseksi massaksi.

Asettele uunipellille leivinpaperin päälle 1/3 massasta ja taputtele sitä litteäksi. Asettele kananmunat peräkkäin massan päälle ja peitä ne lopulla massalla. Taputtele massa kunnolla yhtenäiseksi pötkelöksi ja lisää pekonit raa'an murekkeen päälle tiiviisti.

Paista mureke 200'C uunin keskitasolla n. 45 min. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Tarjoile esim. perunamuusin ja ruskean kastikkeen tms kanssa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, ne piristävät kummasti.
- Isabel