1. helmikuuta 2014

Kulinaaridaamit #2

Olin marraskuun lopulla pikkujoulutuparisynttäreillä, kuten Tervetuloa Tupakeittiöön! -postauksessa kerroin. Tuolloin juhlimme naisporukalla kahden naisen, Johannan ja Elinan, yhteissyntymäpäiviä sekä Johannan tupaantuliaisia hänen uudessa asunnossaan. Tarjoilut hoituivat nyyttärimeiningillä ja oma panokseni tuolloin oli valkosuklaahyydykekakku mustikkasydämellä, jonka kuvan voi löytää yllä mainitusta postauksesta.


Gluteeniton & laktoositon
kinuski-banaanitäytekakku

Ilta oli oikein onnistunut ja päätimme ottaa pian uusiksi samalla porukalla. Päivämääräksi valikoitui 25. tammikuuta ja tapaamispaikaksi meidän asuntomme. Päädyimme taas hoitamaan tarjoilut nyyttärimeiningillä. Kaikki eivät valitettavasti päässeet paikalle, mutta seura oli silti mahtavaa. Tarjolla oli dippivihanneksia sekä dippejä kuin myös Elinan valmistama gluteeniton pizza, jonka käytimme vielä uunin lämmössä ennen pöytään laittamista ja ripottelimme päälle hieman rucolaa. Tuoduista salaattitarpeista valmistimme Skorpionin keittiössä -blogin ohjeella hyvän sinihomejuusto-päärynäsalaatin, jonka resepti löytyy tämän postauksen lopusta. Kaikkia salaattitarpeita ei ollut kaupasta löytynyt ja lisääksi salaattitarpeet tuoneet tytöt olivat luottaneet siihen, että meiltä löytyisi sekä oliiviöljyä, voita että hunajaa. Kahta ensiksi mainittua löytyikin, mutta hunaja oli valitettavasti päässyt loppumaan, joten päätimme korvata sen vaahterasiirapilla. Ruokajuomana toimivat maustetut kivennäisvedet sekä Fontana di Papa kuiva valkoviini, vm 2012. Jälkiruokana herkuttelimme gluteenittomalla ja laktoosittomalla kinuski-banaanitäytekakulla, joka oli oma panokseni näihin nyyttäreihin. Kahvia juoville tytöille Elina valmisti "latteja", keittämällä espressoa ja tarjoilemalla sen tavallisesta kahvimukista suurehkon lämmitetyn maitomäärän kanssa.

Ilta oli mielestäni oikein onnistunut. Useamman tunnin höpöttelyn ja herkuttelun jälkeen pari tytöistä lähti kohti kotia ja me muut laitoimme hiukset kuntoon ja puuterit naamaan ja lähdimme kohti Helsingin keskustan yöelämää, tarkalleen ottaen kohti Ravintola Teatteria.

Sinihomejuusto-päärynäsalaatti


Sinihomejuusto-päärynäsalaatti

100 g saksapähkinöitä 
(käytimme 140 g eli 2x 70g pussia)
3 päärynää
2 rkl voita 
(käytimme laktoositonta)
1 rkl hujanaa 
(käytimme vaahterasiirappia)
1 ruukku jääsalaattia
vuonankaalia 
(ei löytynyt kaupasta, joten korvasimme sen pienellä määrällä muuta salaattia)
oliiviöljyä
sitruunamehua
100 g sinihomejuustoa 
(käytimme Aurajuustoa, joka on laktoositonta)

Paahda pähkinöitä kuumalla pannulla muutama minuutti. Halkaise päärynät neljään osaan ja poista siemenkodat. Kuutioi päärynät sopivan kokoisiksi lohkoiksi. Sulata pannulla voi ja lisää joukkoon hunaja vaahterasiirappi. Paista päärynöitä pannulla muutamia minuutteja, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä. Nosta ne tämän jälkeen talouspaperin päälle valumaan (ja hieman jäähtymään). Revi kulhoon salaatti ja vuonankaalit (huuhtelimme ja linkosimme salaattilingolla ensin). Pirskota päälle vähän oliiviöljyä sekä sitruunamehua. Nosta salaattipohjan päälle jäähtyneet päärynäkuutiot. Viimeistele paahdetuilla pähkinöillä ja murennetulla sinihomejuustolla.

Elinan gluteeniton pizza


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, ne piristävät kummasti.
- Isabel