Aikaa sitten satuin katsomaan ohjelmaa nimeltä Hansin matkassa, jossa Top Chef -ohjelmastakin tuttu Hans Välimäki vierailee suomalaisten julkkishenkilöiden luona eripuolilla maailmaa ja mm. tekee heidän kanssaan ruokaa. Tässä jaksossa Hans vieraili jääkiekkoilija Teemu Selänteen luona Anaheimissa. Ruoat jotka tästä jaksosta jäivät mieleeni, olivat grillattu liha sekä mac n' cheese.
Kun vihdoin oli aikaa, halua ja muutenkin sopiva ajankohta kokeilla tätä ruokaa, aloin etsimään hyvänkuuloista ohjetta Internetin uumenista. Lopulta googletin "Mac and Cheese Hans Välimäki" ja päätin tehdä ensimmäisen Mac and Cheese kokeiluni Hansin matkassa -ohjelman reseptin mukaan. Puolitin ohjeen niin, että tein toisesta puolikkaasta gluteenittoman version. Ohjetta tuli hieman muutettua mm. jättämällä muskottipähkinän sekä tryffelin pois ja lisäämällä parmesaania, jota ohjeessa ei puolestaan ollut.
Täältä pääset tutustumaan alkuperäiseen ohjeeseen:
Hansin matkassa: Hansin & Teemun reseptit
Alla ohjeet kuten itse tein:
Laita uuni lämpenemään 175 oC ja voitele uunivuoka.
Raasta cheddar- sekä parmesaanijusto.
Pilko sipulit ja kuullota voissa, älä ruskista.
Lisää jauhot ja kypsennä muutama minuutti - varo kuitenkin palamista.
Lisää maito ja kiehauta. Ohenna tarvittaessa vedellä tai maidolla.
Lisää mausteet sekä raastettu cheddarjuusto. Älä keitä juuston lisäämisen jälkeen, vaan anna juuston sulaa kuumaan maitoon.
Lisää keitetty pasta sekä parmesaaniraaste ja sekoita keskenään.
Laita uunivuokaan ja paista uunissa n. 30 min.
Ps !
Muista tarkastaa mausteet ja lisätä tarvittaessa! Kannattaa myös katsoa hieman pastan määrää, ettei laita liikaa. Keitin itse silmämääräisesti pastaa, joten en mene takuuseen siitä että 150 g on varmasti oikea määrä suhteessa kastikkeeseen.
Mac and cheese kuullostaa todella herkulliselle, lisäsin sen pakko kokeilla-listalle :)
VastaaPoista